|
2024-02-08 22:49:00, csütörtök
|
|
|
A cukorbetegség kockázatainak csökkentése is quinoával - quinoasaláta egyszerűen
A quiona rendkívül gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban és vitaminokban. Többféle quinoa létezik, például fehér, vörös és fekete. A fehéret fogyasztják a legtöbben, de ízben nem igazán különböznek egymástól, és a pozitív hatások is mind a három típusú quinoát jellemzik. Nézzük is, milyen pozitívan hatásai vannak a quinoának!
A quinoa kiváló fehérjeforrásnak számít. Ezen kívül van benne rost, mangán, magnézium, foszfor, folát, réz, vas, tiamin, cink, riboflavin, B6-vitamin, kálium, szelén, E-vitamin, niacin és kalcium.
A quinoa tápanyagai, azaz az antioxidánsok, a vitaminok, az ásványi anyagok és a zsírsavak nagyfokú védelmet jelentenek, különösen az agy sejtjei számára. A quinoa vasat is tartalmaz, ami azért lényeges, mert a vas oxigént szállít az agyba. Flavonoidokban is bővelkedik, ami szintén megvédi az agyat a károsodásoktól.
A quinoa nagyszerű rostforrás, így nagyon hasznos az emésztés egészségére, hiszen a rendszeres székletürítést teszi lehetővé, éppen ezért nagyon ajánlatos azoknak, akik székrekedésben szenvednek. A rost, a rostos táplálékok rendszeres fogyasztása védelmet jelenthet az olyan betegségekkel szemben, mint aranyér, refluxbetegség vagy gyomorfekély.
A mangán kulcsfontosságú szerepet tölt be a vércukorszint szabályozásában és a cukorbetegség megelőzésében. A mangán nemcsak a vércukorszintet csökkenti, hanem az inzulinszekréciót is fokozza.
A quinoa nemcsak mangánban, hanem magnéziumban, foszforban és kalciumban is gazdag. Ezek az ásványi anyagok aktívan részt vesznek a csontépítésben és nagy szerepük van a csontritkulás megelőzésében.
A quinoa egy nagyszerű prebiotikumforrásnak számít. A prebiotikumokra éppen olyan szükség van, mint a probiotikumokra, ugyanis segítik a jó bélbaktériumok elszaporodását és a bélflóra egyensúlyának fenntartását.
A quinoa flavonoidokban is bővelkedik. A flavonoidok nagyszerű antioxidánsoknak számítanak. Az antioxidánsok azért olyan fontosak a szervezetünk számára, mivel nagyszerű betegségmegelőző hatásokkal rendelkeznek.
Egészséges zsírokat is tartalmaz a quinoa, van benne olajsav, alfa-linolénsav és omega-3 zsírsav is. Ezek pedig csökkenteni tudják a szívbetegségek kockázatait. A quinoa káliumban is bővelkedik, amely csökkenti a vérnyomást, ezzel is minimalizálva a szívbetegség kockázatait.
Paradicsomos quinoasaláta hozzávalói:
15 dkg quinoa,
1 nagyobb uborka,
2 közepes paradicsom,
1 csésze spenót,
ízlés szerint só és bors,
2 evőkanál frissen facsart citromlé,
3 evőkanál extraszűz olívaolaj.
Elkészítése:
A quinoát puhára főzzük, közben sóval és borssal ízesítjük. Ezalatt felaprítjuk, összetépkedjük a megmosott zöldségeket. Keverjük el a frissen facsart citromlevet és az olívaolajat is. Ehhez is adhatunk egy kevés sót és borsot. Amikor a quinoa lehűlt, adjuk hozzá a zöldségeket és a dresszinget, és az egészet alaposan keverjük össze.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
Címkék: fehérjeforrásnak, antioxidánsoknak, antioxidánsokban, betegségmegelőző, probiotikumokra, vércukorszintet, szabályozásában, kulcsfontosságú, prebiotikumokra, székrekedésben, flavonoidokban, összetépkedjük, károsodásoktól, csontépítésben, székletürítést, refluxbetegség, szívbetegségek, bélbaktériumok, elszaporodását, antioxidánsok, vércukorszint, megelőzésében, kockázatainak, minimalizálva, cukorbetegség, csontritkulás, egyensúlyának, betegségekkel, quinoasaláta, gyomorfekély, paradicsomos, magnéziumban, szervezetünk, rendelkeznek, vitaminokban, fenntartását, cukorbetegség kockázatainak, quiona rendkívül, fehéret fogyasztják, pozitív hatások, három típusú, quinoa kiváló, quinoa tápanyagai, ásványi anyagok, zsírsavak nagyfokú, quinoa vasat, quinoa nagyszerű, emésztés egészségére, rendszeres székletürítést, rostos táplálékok, olyan betegségekkel, mangán kulcsfontosságú,
|
|
|
|
cukorbetegség kockázatainak, quiona rendkívül, fehéret fogyasztják, pozitív hatások, három típusú, quinoa kiváló, quinoa tápanyagai, ásványi anyagok, zsírsavak nagyfokú, quinoa vasat, quinoa nagyszerű, emésztés egészségére, rendszeres székletürítést, rostos táplálékok, olyan betegségekkel, mangán kulcsfontosságú, vércukorszint szabályozásában, cukorbetegség megelőzésében, mangán nemcsak, vércukorszintet csökkenti, quinoa nemcsak, csontritkulás megelőzésében, prebiotikumokra éppen, bélflóra egyensúlyának, quinoa flavonoidokban, flavonoidok nagyszerű, antioxidánsok azért, szervezetünk számára, szívbetegségek kockázatait, quinoa káliumban, szívbetegség kockázatait, quinoát puhára, megmosott zöldségeket, frissen facsart, quinoa lehűlt, egészet alaposan, fehérjeforrásnak, antioxidánsoknak, antioxidánsokban, betegségmegelőző, probiotikumokra, vércukorszintet, szabályozásában, kulcsfontosságú, prebiotikumokra, székrekedésben, flavonoidokban, összetépkedjük, károsodásoktól, csontépítésben, székletürítést, refluxbetegség, szívbetegségek, bélbaktériumok, elszaporodását, antioxidánsok, vércukorszint, megelőzésében, kockázatainak, minimalizálva, cukorbetegség, csontritkulás, egyensúlyának, betegségekkel, quinoasaláta, gyomorfekély, paradicsomos, magnéziumban, szervezetünk, rendelkeznek, vitaminokban, fenntartását, szívbetegség, flavonoidok, csökkentése, egészségére, zöldségeket, kockázatait, felaprítjuk, dresszinget, fogyasztása, fogyasztják, különböznek, olívaolajat, elkészítése, csökkenteni, citromlevet, paradicsom, jelentenek, számítanak, kalciumban, tápanyagai, bővelkedik, hozzávalói, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4963
- e Hét: 29854
- e Hónap: 61340
- e Év: 266041
|
|
|